Lite oplanerat har vi gjort en lång dag. Tudor beslutade om tidig väckning så vi lämnade hamn strax efter sju. Dessutom har hamnarna varit glest fördelade (eller grunda) så att vi inte landat förtöjda förrän vid 19.

Tyvärr är flodbotten lite av ett genomgående tema för dagen. Det började ganska bra med möte med en kaxig holländare i stor båt som körde upp på en sandbank, Sanibel höll sig till djupt vatten. Därefter rätt långa distanser med djupmätaren kring 1.4-1.5m (båten är 1.8m djup men mätaren sitter en bit under vattenlinjen). Ganska ängsligt men inga bottenkörningar. Däremot fick Hjalmar ett bottenkänningspoäng när vi testade en grund (för grund) brygga. Vidare till fler problem i Savoyeux där Sanibel (Paul) parkerade sig på en sandbank inne i hamnen. Lite förvånande eftersom garanterat minimidjup är 2.2 meter. Efter assistans av en motorbåt (det finns bra saker med motorbåtar) så kom vi loss, för att  sedan hitta en ny sandbank (Hjalmar) innan vi fick lägga oss ute på en bryggnock.

Bottenkänningsstatus: Hjalmar: 3 Paul: 2 Johanna: 1 Karin : 0

Tyvärr är det inte riktigt vårt fel att vi har närkontakter med dybotten. Fransmännen som glatt garanterar 2.2. meter i kanalen vi är på väg in i har ändrat sig eftersom det inte regnat och vattenkraftverken vill ha allt vattnet. Nu verkar det vara 1.4 meter som gäller istället. Det är lite av ett bekymmer om vi måste plöja oss fram.

Coolast under dagen var en tunnel på 2-300 meter (som ett rör 5m i diameter).

I tunnlar är det viktigt med utkik i fören.