Vi glömde visst att uppdatera sanibel.se. Desto mer aktivitet har skett i fotoalbumet på picasa.

Oavsett så hann vi sedan den sista bloggposten passera ned längs med Korsikas östkust, runda sydspetsen norr om Sardinien med Sebastian & Åsa. Måns kom ombord och fortsatte med oss upp via Bonifaccio där Åsa och Sebastian gick av. Jimmy och Madeleine klev på.

Genuan gick sönder, lagades med massor av tejp. Ankarspelet strulade, fick en snöpligt snabblagning för 80 euro bestående av tre knack med skruvmejsel på motorn. Måns, Jimmy och Madeleine gick av i Ajjaccio.

Vi fortsatte upp mot Calvi själva. Försökte övernatta i ett naturreservat lurade av piloten, snälla fransmän förklarade på ett pedagogiskt sett att vi borde dra åt helvete. Åkte till nästa vik.

Plockade upp Karin och Mattias i Calvi i ösregn. Fortsatte dagen efter till I’le Rousse på grund av hård vind istället för överfart, blev inblåsta i 2-3 dagar innan vi kunde göra överfarten tillbaka till fastlandet. Försökte ge oss ut, vände på grund av 17 m/s i näsan. Besvikelse.

Lyckades slutligen ge oss av, gick nästan hela vägen för motor i motvind. Kom på morgonen fram till Cavaliere-sur-Mer. Fortsatte till ön Porquerolles istället för att stanna i hamnen vid Cavaliere. Misstag.

Mistralen har fått för sig att blåsa. Mycket. Stormbyar på 20 m/s eller mer. Hamnen full av helgseglare så vi får nöja oss med att svaja. En båt med unga fransmän draggade på oss mitt i natten. De var skitförbannade tills de insåg att det var deras båt som rörde sig och inte vår. Spännande situation. Orkade knappt ens säga ett ord till dem. Sanibel verkar klarat sig utan skador och blotta förskräckelsen. Fransmännen blev förvånandsvärt bra på engelska helt plötsligt.

Skall försöka gå till Toulon imorgon genom att timea in några timmar då vädret utlovas blåsa mindre än kuling.